U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

KMD reservekampioen van Gelderland!

zondag 7 augustus 2016 - 16:53:20 - Door: Jenet Platte (1946x bekeken)

Wat een dag was het gisteren!

De wekker ging voor de meesten al vroeg, om 6.15 uur vertrokken we vanaf de manege met 7 trailers richting Rekken. Een aantal ging op eigen gelegenheid en mocht nog iets langer blijven liggen! De spanning steeg, wat zou de dag ons brengen?! Bij aankomst gingen de meesten eerst “even” naar het hoofdterrein om zich aan te melden of het parcours te verkennen. Maar dat viel flink tegen, wat een eind lopen was dat! Er zijn heel wat kilometers afgelegd door ruiters en grooms en het was ook nog eens baggeren door de modder! De grooms en supporters konden een beter pad nemen door het bos, maar ook dit was een flink eind lopen!

Ondertussen hebben Helma en Nienke de tent opgezet samen met de opa van Lisa. Top gedaan! De rest was allemaal vertrokken naar het hoofdterrein en door de afstand dus ook niet gelijk weer terug! De catering was weer goed geregeld, Sietske (moeder van Daniëlle) heeft 150 (!) broodjes gesmeerd, koffie gezet en boodschappen gedaan. Het drinken en de rest was weer prima verzorgd door Anne (vader van Lieke).

De spanning steeg en de eerste ruiters gingen opzadelen voor hun individuele dressuurproef of springparcours. Het was toen nog steeds droog, maar zou dat zo blijven? Helaas niet, rond een uur of half elf begon het flink te regenen en dat ging nogal even door. Later op de middag klaarde het op, kwam de zon er zelfs door en werd het zelfs warm! De individuele resultaten waren niet voor iedereen naar tevredenheid, maar toch deed iedereen zijn/haar best en zijn er ook hele mooie resultaten behaald:

B- dressuur cat. A: Lisa El Hayek met Daisy 181 en 182,5 punten (14e plek); Amber Vriesema met Summer 185,5 en 183 punten (10e plek).
B-dressuur, cat. D/E: Anneke Groothuis met Orano 185 en 188,5 punten (13e plek); Lisa El Hayek met Rosmin 171,5 en 180,5 punten (22e).
L2-dressuur cat. D/E: Daniëlle Akster met Blue Berry W 2x 188,5 punten en een 8e plek; Bertil Platte met Donau NM 170,5 en 178,5 punten (22e).
M1-dressuur cat. D/E: 1e prijs en daarmee Gelders Kampioen Kimberly Pap met Pippin’s Playboy A.T. 201,5 en 220 punten; Anneke Groothuis met Bondo 193 en 182,5 punten (16e).
Z2-dressuur: Kimberly Pap met Pippin’s Pride AT 1e en Gelders Kampioen met in de eerste proef 263 en 278 punten (1e) en in de 2e proef 287,5 en 282,5 punten (2e)! Kimberly is dus tweemaal Gelders Kampioen geworden, super gedaan en van harte gefeliciteerd!

L-springen cat. D/E: Julian Ton met Midnight Lady, foutloos in het eerste parcours, 8 strafpunten in de barrage (12e). Hiermee staat hij eerste reserve voor de Hippiade; Kimberly Pap met Pippin’s Playboy A.T. 4 strafpunten in het basisparcours (22e).
M-springen cat. D/E: Kristel Hoekert met Arton-tipkarlos 8 strafpunten (20e).
Z-springen cat. D/E: Gerwilmer Ton met Soerabaja 4 strafpunten (10e) en door naar de Hippiade.
ZZ-springen cat. D/E: Gerwilmer Ton met Playgirl 4 strafpunten (7e) en ook door naar de Hippiade.

Dan het verenigingskampioenschap! Wat was het spannend!

Senna moest als eerste haar parcours springen (B-cat. E) op een inmiddels wel erg natte bodem. Ze deed dit heel goed, ondanks dat ze onderuit gleed met pony en al, toch weer netjes doorgesprongen, met als resultaat 6 strafpunten (1 weigering en 2 tijdfouten). Als tweede kwam Bertil aan de start (B cat. E), ook dit ging goed met helaas een balkje (4 strafpunten). Julian sprong een mooi foutloos parcours. Als laatste moest Daniëlle springen (L cat. E), zij had een balkje en een weigering met 2 tijdfouten, totaal 10 strafpunten. In totaal hadden we 20 strafpunten, welke dubbel worden afgetrokken van het totaal aantal dressuurpunten. Dit jaar was er geen afvalresultaat, dus alles telde mee. Er werd over het algemeen niet goed gesprongen, velen werden uitgebeld, maar zou het genoeg zijn?De dressuurruiters zouden heel wat goed moeten maken!

………… En dat deden ze, wat een punten werden er gereden! Kimberly reed met Pippin’s Playboy (M1) 214,5 punten bij elkaar; Daniëlle Akster met Blueberry W (L2) 203 punten; Anneke Groothuis met Orano (B) 206 punten en Lieke Kramer met Sky (M1) 190 punten. In totaal behaalden we zo 813,5 punten, super gedaan dames! In totaal hadden we dus 813,5 – 40 = 773,5 punten. Wat spannend, zou dit genoeg zijn om door te gaan naar de Hippiade. ………………… En daar kwam Helma aangereden op de fiets …. Opzadelen voor de prijsuitreiking! Er mochten 5 verenigingen (van de 18) zich gereedmaken voor de prijsuitreiking. Door waren we dus, maar welke plek zou het worden????
Er werd begonnen met de 5e prijs … nee, 4e …. Nee, dan misschien 3e? Nee …. Toen werd het wel heel spannend ……. De nummer 1 werd bekend gemaakt …… Helaas ….. Varus uit Varseveld. Het was bekend dat zij 0 fouten hadden met springen en een grote kans maakten. We werden dus reserve kampioen! Met maar 3 punten verschil met de winnaar! Wat een prestatie! Knap gedaan allemaal.

Bij de trailers werden foto’s gemaakt door Wilma, met assistentie van Yannick. Na het wegzetten van de pony’s werd er nog wat gedronken en een broodje hamburger gegeten. Daar was iedereen wel aan toe zeg! Het was een lange vermoeiende dag, maar we keerden met een goed gevoel terug naar huis!

En nu op naar de Hippiade!

Klik hier voor de foto's.