U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Nieuwe rijhal morgenmiddag open

vrijdag 14 oktober 2016 - 14:40:23 - Door: (1209x bekeken)

 

Zaterdag 15 oktober om 13.30 uur gaat de nieuwe rijhal (voor onze leden) open om er in te gaan rijden. Na maanden hard werken is het dan eindelijk zover. Als bestuur zijn we hier heel blij mee. Voor de bodem is het goed dat er veel combinaties op gaan rijden. Dan kan de bodem mooi aangetrapt worden om er volgende week in te lessen. Ook willen we de bodem voor de clubkampioenschappen zo goed mogelijk hebben natuurlijk. En jullie willen je paard en pony vast goed laten wennen aan de nieuwigheid, zeker als je meedoet aan deze clubkampioenschappen!

Morgen is vanaf 13.30 uur de kantine ook open. We verwachten dat veel leden de nieuwe bodem deze middag komen inrijden. En dan willen we als bestuur ook graag de ervaringen van de amazones en ruiters weten. Is de bodem goed, is er misschien iets anders waar we niet aan gedacht hebben? We willen er samen een gezellige middag van maken, dan wordt er niet geklust natuurlijk. Iedereen die een kijkje wil nemen is hartelijk welkom.

Als je ’s avonds gaat rijden kun je het licht in de gang in de nieuwe rijhal en gedeeltelijk de oude hal aandoen. Zie de rode stip in bijgaande situatieschets. Doe dat altijd eerst als je gaat rijden, anders sta je met je paard in een donkere hal! Dat licht in de gang gaat niet vanzelf uit, dus als je weg gaat het hier ook even uitdoen. Bij die ingang (bij de lichtknop) kun je nog niet met je paard/pony naar binnen. Dat komt later pas als het juryhok en zo klaar is. Nu gaat iedereen nog naar binnen via de oude achteringang waar we altijd al naar binnen gingen met ons paard. Onder de schets loopt de tekst door!

Het licht in de nieuwe rijbaan hoef je niet zelf aan te doen en ook niet uit te doen. Dat gaat automatisch via een voeler. Ga daarvoor door de groene cirkel die in de schets is aangegeven. Als je door die cirkel rijdt blijft vervolgens het licht zo’n 20 minuten branden. Dus als je weg gaat en er is niemand meer in de bak, dan gaat het licht zo vanzelf uit! Als je in de bak rijdt moet je dus minstens 1 keer in de 20 minuten door de groene cirkel rijden, dat gaat vast wel lukken. Om in de nieuwe rijhal te komen gebruiken we de ingang die in de schets aangegeven is aan het begin van de bruine pijl. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar het went vast snel. Overdag gaat het licht niet aan, alleen als het voldoende donker is. Als je morgenmiddag komt zie je meteen hoe het werkt en ook willen we het graag aan je uitleggen.

In de oude hal moet je het licht gewoon aandoen op de plek voorin de hal waar dat altijd al zat.

Allemaal tot ziens morgenmiddag, we kijken er naar uit.

P.S. Als je morgen wedstrijd hebt, mag je daarna nog best even komen uitstappen in de nieuwe hal.