U bevindt zich hier: Concoursen » Organisatie

Organisatie

 

Kring

Onze vereniging maakt deel uit van het kringverband "Noord-Oost Veluwe en Oost Flevoland". Alle KNHS verenigingen in het gebied dat  pakweg wordt begrensd door de plaatsen Apeldoorn, Hattem, Dronten, Lelystad en Hierden vallen onder dit kringverband. Deze kring bestaat uit zo'n 40 verenigingen. Binnen dit kringverband wordt onder andere de selectie voor deelname aan de regiokampioenschappen bijgehouden. Wanneer je in deze selectiewedstrijden goed hebt gepresteert is het belangrijk om de stand van de selectie regelmatig te bekijken en te controleren. Door hier te klikken kom je op de site van de kring. Naast de selectiestanden en -regelementen tref je daar ook nog andere belangrijke informatie aan.

 

Regio

De KNHS breedtesport is georganiseerd binnen regio's, kringen en verenigingen. Een aantal lokale paardensportverenigingen vormen samen een kringverband en enkele kringen samen vormen een regio. Er zijn elf regio's, waarbij de provinciegrenzen zijn aangehouden. De provincies Gelderland en Flevoland vormen samen één regio. Onze kring en dus ook onze vereniging vallen binnen de regio Gelderland/Flevoland. Deelname aan het regiokampioenschap kan alleen als men zich via de selectieprocedures van de kring daarvoor heeft geplaatst. Dit kampioenschap wordt veelal nog "De Gelderse" genoemd, alhoewel Flevoland er natuurlijk ook bij hoort. Op de site van deze regio wordt ook aangegeven hoeveel combinaties er per klasse springen en dressuur mogen deelnemen aan de landelijke kampioenschappen, De Hippiade, welke in de zomer wordt gehouden op de terreinen van de KNHS in Ermelo (bij Uddel). 's Winters worden de landelijke kampioenschappen deels gehouden op genoemd KNHS centrum en ook voor een deel in Wanrooij in de provincie Brabant. Voor meer informatie over de Regio Gelderland/Flevoland kun je hier klikken.

 

 

KNHS

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is met ruim 195.000 leden één van de grootste sportbonden van Nederland. De KNHS behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen en haar paardensporters, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. Bij de KNHS zijn acht paardendisciplines aangesloten: dressuur, springen, eventing, endurance, mennen, aangespannen sport, voltige en reining. De KNHS richt zich niet alleen op sport in wedstrijdverband, maar ook de recreatieve paardensport. In Nederland is de KNHS als sportbond aangesloten bij NOC*NSF en internationaal bij de internationale paardensportbond Fédération Equestre Internationale (FEI). Door hier te klikken kom je op de site van de KNHS terecht. Daar vind je een schat aan informatie!