U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

De nieuwe rijhal staat!

vrijdag 22 juli 2016 - 21:32:24 - Door: (2036x bekeken)

In twee weken tijd heeft Polinder BV de nieuwe rijhal neergezet. Je kunt nu zien dat het echt een heel grote hal is. Vandaag, vrijdag 22 juli is de lichtkoepel in het dak geplaatst. Daarmee is het dak dicht en de wanden zitten er in. We zitten perfect op de planning. Daar is heel hard en per dag lang voor gewerkt. Zo kan komende week Equisport de paardrijdbodem gaan leggen. Het wordt een Eb & Vloedbodem. Daarna gaan we de boarding timmeren, verlichting ophangen en het straatwerk aanleggen. Doordat we de planning hebben gehaald kunnen we nu ook in de vakantieweken een mooie stap maken in het uitvoeren van dat werk. Dat scheelt na de vakantie weer heel wat avonden werken. Na de bouwvak wordt nog de tussengang gebouwd die de verbinding vormt om te paard of pony van de ene hal in de andere te rijden.

Vanaf vandaag kunnen jullie gebruik maken van het nieuw aangelegde parkeerterrein. Dat ligt naast de buitenbak wat eerst nog gras was. Er is ook een tweede inrit gemaakt naar de nieuwe parkeerplaats. De parkeerplaats bestaat nu nog uit alleen gebroken puin dat verdicht is. Als straks in de herfst/winter de nieuwe buitenrijbaan klaar is dan komt er over het nieuwe parkeerterrein nog eens vijf centimeter gebroken asfalt als afwerklaag overheen. Dat doen we pas later omdat ook voor de buitenrijbaan er veel zware machines en vrachtwagens over het parkeerterrein heen zullen gaan. Dat zal spoorvorming geven. Die sporen kunnen we dan later met het asfalt weer keurig wegwerken. Dus vandaar dat de afwerklaag nog even op zich laat wachten.

Het parkeerterrein is voor een deel tot stand gekomen middels sponsoring door HJ Polinder BV, BB Grondwerken en Van Werven BV. Deze sponsors hebben op een heel mooie manier goed met elkaar samen gewerkt om dit voor een heel schappelijk prijsje voor ons te realiseren. Daar zijn we echt heel goed mee af! Hulde aan deze sponsors!

Wil je binnen gaan rijden dan kan dat alleen in de “oude” hal. Deze “oude” hal kun je bereiken door langs de buitenbak achter de nieuwe rijhal langs te lopen en dan de achterdeur van de “oude” hal in te gaan die we altijd al gebruikten.

De bouw gaat dus nog door, dus blijf voorzichtig als je op het clubterrein komt.