U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Vervoersverbod versoepeld

zondag 27 november 2016 - 16:54:19 - Door: (1117x bekeken)

 

Na de berichtgeving over de uitbraak van vogelgriep in Biddinghuizen zijn er inmiddels aanpassingen gemaakt op de regelgeving rondom de aan- en afvoer van paarden.

Op de KNHS site is het volgende te lezen:

Update zondagmiddag 27-11

Rond het bedrijf in Biddinghuizen is een 10 kilometergebied ingesteld (bekijk de afbeelding van het gebied). Vanuit het 10 km gebied (toezichtsgebied) rond Biddinghuizen mogen er op dit moment alleen paarden vervoerd worden als ze van een bedrijf of locatie komen waar geen pluimvee of ander gevogelte (commercieel of hobbymatig) wordt gehouden.

Paarden van een dergelijk bedrijf mogen alleen worden vervoerd in een noodsituatie. Deze moeten met een verklaring van een dierenarts worden vervoerd waarin staat dat het vervoer naar een specialistische kliniek noodzakelijk is omdat het paard in een levensbedreigende situatie verkeerd. Verder moet dan wel vaststaan dat de ontvangende specialistische kliniek het paard inderdaad wil opnemen. Ook moet de route met de NVWA worden overlegd.

Klik hier om het volledige KNHS bericht te lezen.

De lessen gaan vanaf morgen (maandag 28 november) gewoon weer door. En ook kan er weer vrij gereden worden in de manege. Of je naar de manege mag komen is afhankelijk van de situatie thuis: Als je  pluimvee of ander gevogelte thuis hebt mag het niet, in alle andere gevallen wel.