U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Opnieuw succes voor KMD op Gelderse Springen ponys

zondag 4 februari 2018 - 18:02:38

 Gisteren waren in Putten de Gelderse Kampioenschappen springen voor de pony's. De druk lag natuurlijk best hoog vanwege het "dressuurgeweld" van vorige week! Ook hier werden goede resultaten behaald:

In de klasse B cat. D/E waren maar liefst 4 combinaties van KMD geselecteerd:

Amber Vriesema met haar pony Zaragossa mocht als eerste daarvan starten. Door een weigering op de laatste hindernis en 2 tijdfouten kwamen ze op 6 strafpunten in totaal, maar ze kregen wel 78,5 stijlpunten. Erg jammer, maar toch goed gedaan Amber!

Daarna kwam Elvira van den Dragt met Macho's Quess in de ring. Zij sprongen ook goed, maar helaas viel er een balk, dus 4 strafpunten (76,5 stijlpunten).

Zusje Noreen reed met Cheela een mooie foutloze rit en een foutloze barrage (die was hoog!). Ze kregen in de barrage 74 stijlpunten goed voor een 7e prijs! Knap gereden Noreen, van harte gefeliciteerd!

Noreen met Cheela

Joost Wolfs (startkaartlid) startte in dezelfde klasse met Slangenburg's Alexander, dit ging niet helemaal zoals gehoopt, in totaal kregen ze 14 strafpunten in het parcours. Maar Joost had nog een troef in de strijd:

In de klasse L D/E startte Joost met Dollar Queen en dat ging super! Het eerste parcours waren ze foutloos en in de barrage ook, met een tijd goed voor de 4e prijs!

Bertil Platte startte met Donau NM in dezelfde klasse, reed ook een foutloos eerste parcours en een foutloze barrage, goed voor een 5e prijs!

Bertil met Donau NM

Joost en Bertil hebben hiermee een startbewijs binnengehaald voor de NK in Ermelo op zaterdag 24 maart a.s. Bertil behaalde vorige week al een startbewijs in de M2 dressuur op zaterdag 10 maart a.s. en mag nu dus ook met springen naar het NK, knap gedaan Bertil!

Heel veel succes op het NK heren!