U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Uitslag Gelderse dressuur ponys

dinsdag 29 januari 2019 - 14:14:44 - Door: Jenet Platte (1165x bekeken)

 Afgelopen zaterdag mochten een aantal combinaties van KMD starten op de kampioenschappen van Regio Gelderland, op zich al een prestatie natuurlijk! De locatie was verdeeld over Putten, Hulshorst en onze eigen manege. 

Als eerste mocht Lisa el Hayek met Igor om 9:00 uur in Hulshorst starten in de klasse L2 D/E. Ze reed een hele mooie proef, nog wat voorzichtig beloond door de jury met 194 en 191,5 punten (64,250 %). Dit was uiteindelijk goed voor een mooie 6e prijs! Helaas mochten er 3 door naar de Hippiade, maar toch goed gedaan Lisa!

Daarna was het de beurt aan Elise Jansen met haar pony Uncle Sam in de klasse L1 D/E, verreden te Putten. Zij kreeg voor haar proef 195 en 184,5 punten (63,25%), goed voor een 15e plek (van de 24 starts). Goed gedaan hoor!

In dezelfde klasse reden ook Elvira van den Dragt met Macho's Quess en Bo de Ruiter met Equitalle. Elvira reed een mooie proef gewaardeerd met 200 en 193 punten (65,50%). Bo reed ook een nette proef en kreeg 199 en 194 punten (ook 65,50%) voor haar proef. Er waren maar liefst 3 combinaties met 65,5% waarvan Bo uiteindelijk op mocht zadelen voor de prijsuitreiking en een 5e prijs in ontvangst mocht nemen. Elvira viel uiteindelijk helaas net buiten de prijzen en werd 7e. Wat was het spannend! Helaas ging er maar 1 combinatie door naar de Hippiade. Dit was Indy van de Beeten met Diamond's Dio van de Trippelaartjes uit Hierden, ook een lesklant van Helma!

Ook in Putten startte Isabelle Vriesema 's middags met April's Princess in de klasse L1 cat. C. Ze kreeg 182,5 en 188,5 punten van de jury (61,833%), goed voor een 6e plek. 

In Nunspeet startte Britt Smitt met Mississippi in de klasse Z1. En dat ging super! Britt kreeg 209,5 en 214 punten voor haar proef (62,279%) en won hiermee de 5e prijs. Ze mocht opzadelen voor de prijsuitreiking en een ereronde rijden voor eigen publiek! Helaas mochten er 3 combinaties door naar de Hippiade.

Als laatste mocht Anneke Groothuis starten op een echte thuiswedstrijd voor haar in Hulshorst. Ze reed in de klasse M2 met haar pony Orano een nette proef met helaas wel een paar fouten. Wat was het spannend, want bijna alle combinaties kregen minder punten en Anneke werd uiteindelijk 2e met 190 en 190,5 punten (63,417 %)! Opzadelen voor de prijsuitreiking dus! Anneke verdiende hiermee tevens een ticket voor de Hippiade. Een super prestatie helemaal omdat Anneke vanwege een whiplash al langere tijd niet zo kan trainen zoals ze zelf graag zou willen. Succes op de Hippiade Anneke!

 Anneke met Orano en een trotse Helma!

Uitslag overige wedstrijden:

Agnes van den Broek startte zaterdag haar Bo-Sandro op een wedstrijd in Ermelo in de klasse M2-dressuur. Ze behaalde 2x een eerste prijs met 186,5 en 189 punten. "Bo-Sandro was een brutaal bommetje, de bloembak op Coördinatie punt B moest het ontgelden en viel op de kop op de grond met een enorme plof, ik moest echt vreselijk lachen en de jury gelukkig ook. Ik verwachte er niet veel van en probeerde de ontspanning terug te krijgen om de boel te redden en dat is denk ik wel gelukt, we gingen naar huis met tweemaal een eerste prijs! Die gekke Bo".

Fleur Hillen startte met Bonfire op een springwedstrijd voor pony's in Voorthuizen in de klasse B cat. B (A/B/C). Ze won in het eerste parcours een mooie 2e prijs met 73,5 stijlpunten. In het 2e parcours werd ze 1e met 80 punten. 

Iedereen van harte gefeliciteerd!