U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Uitslag Gelderse springen ponys

maandag 4 februari 2019 - 20:16:54 - Door: Jenet Platte (820x bekeken)

 Afgelopen zaterdag streden de geselecteerde springruiters van KMD voor wat ze waard waren op de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland gehouden te Westervoort. 

Als eerste kwam Fleur Hillen aan de start met Bonfire in de klasse B cat. A/B. Het eerste parcours waren ze foutloos met 70 stijlpunten. In de barrage ging het helaas niet helemaal naar wens: "De tijd begon te lopen. Bonfire schrikt en gaat naar links en Fleur dacht rechts. Een val! Snel weer op de pony en gas geven. Op een halve seconde na binnen de tijd en mag door naar de barrage, waar ze helaas de verkeerde hindernis neemt, waardoor ze uitgebeld wordt. Gelukkig nog een mooie 4 e plaats". Wat een pech Fleur, maar inderdaad 4e worden (helaas 3 prijzen) op de Gelderse is lang niet verkeerd!

In de klasse B cat. D/E startte Elvira van den Dragt met Spoekedammetje's Ratna. Ratna vond de buxusbolletjes onder een hindernis wel heel erg eng en helaas kreeg Elvira haar er niet bij in de buurt, laat staan eroverheen. Helaas uitgebeld dus. 

Maar Elvira had 's middags nog een kans met haar eigen pony Macho's Quess in de klasse L cat. D/E. Aanvankelijk stond ze eerste reserve maar ze werd vorige week opgeroepen dat ze toch mocht starten. En dat ging gelukkig heel goed! In het eerste parcours waren ze foutloos en in de barrage viel helaas 1 balkje (4 strafpunten). Er stond een pittig parcours en er werden veel fouten gemaakt in de barrage. Elvira won met dit resultaat een mooie 6e prijs! Knap gedaan Elvira! Jammer dat er maar 5 doorgaan naar de Hippiade, maar je weet maar nooit, dat kon je vandaag zien. 

Zusje Noreen van den Dragt mocht met Cheela ook starten in dezelfde klasse en reed ook een mooi foutloos basis parcours. In de barrage ging Noreen er helemaal voor, ze hadden een supersnelle tijd, maar helaas vielen er 2 balken onderweg. Hiermee kwamen ze op een 11e plek te staan van de 32 starts. Lang niet gek dus, wie niet waagt, wie niet wint!

Marjolein Schaftenaar viel met haar Surprise Limited Azmiraff net buiten de prijzen. Ze hadden een stop in de barrage en kwamen daarmee op een 9e plek te staan (8 prijzen). 

Alice Weijman met haar Carrick hadden ontzettend pech! Ze werden uitgesloten van deelname na paspoortcontrole. 

Een spannende dag met ups en downs dus!