U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Uitslag Gelderse springen paarden

maandag 11 februari 2019 - 21:17:00 - Door: Jenet Platte (798x bekeken)

 Op vrijdagavond werden de klassen Z en ZZ-springen verreden. In de klasse ZZ was er een mooie 3e plaats voor Patty de Groot met Fadinia (startkaartlid), na 2 foutloze parcoursen en een snelle, foutloze barrage. Zij behaalde hiermee tevens een ticket voor de Hippiade en een ticket voor Indoor Brabant op 17 maart. Knap gedaan, gefeliciteerd!

De zaterdagochtend begon met de klasse M-springen, waar Sanderien de Boer en Gerwilmer Ton (2x) mochten starten.

Sanderien maakte het superspannend! Ze reed 2 mooie foutloze parcoursen waarna ze mocht starten in de barrage. In de barrage reed ze met, de toen nog, snelste tijd op de laatste hindernis af, maar Zannan weigerde helaas. Ook na een 2e poging wou Zannan er niet overheen. Dit was echt super jammer, het ging zo goed! Sanderien wist nog wel een mooie 10e plaats te behalen met dit resultaat, gefeliciteerd hoor! 

Gerwilmer was met Is-minka foutloos in het eerste parcours en had een balk op de laatste hindernis in het 2e parcours. Ook ontzettend jammer natuurlijk! Hij belandde uiteindelijk op een 18e plek (47 starts).

Met Hino liep het minder goed en heeft hij het parcours vrijwillig verlaten. 

In de klasse L-springen startte Esmay Schaftenaar (startkaartlid) met Cenrose Deen's. Zij kregen 4 strafpunten in de eerste omloop en belanden daarmee op plaats 32 (50 starts).

De klasse B werd als laatste verreden op de zaterdagavond. Hier behaalde Julian Ton met Lucas een 10e prijs. Hij was foutloos in het basisparcours en in de barrage had hij 11 strafpunten. Gefeliciteerd!

In dezelfde klasse mocht ook Esmay Schaftenaar uitkomen met Just Guidam's First Lady. Zij hadden 8 strafpunten in de eerste omloop en kwamen daarmee op plek 32 terecht (51 starts).