U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Training Angst de Baas in Nunspeet?

maandag 25 februari 2019 - 19:26:46 - Door: Jenet Platte (1029x bekeken)

 Wij zijn onlangs benaderd door Josselien Janssens i.v.m. het geven van de training "Angst de Baas" op onze accommodatie. Heb je belangstelling voor deze training, reageer dan per mail richting Jenet Platte via secretariaatnrckmd@live.nl We kunnen dan inventariseren of er voldoende belangstelling is om de training hier te organiseren. Onderstaand meer informatie over de training: 

 

"De training is voor ruiters die meer inzicht willen in de psychologie en lichaamstaal van paarden als het gaat om angst en prikkels, en hoe daarmee om te gaan.

  Er gebeurt altijd heel veel in de wisselwerking tussen mens en paard. Als een paard schrikt reageren wij vaak instinctief en met kracht. Meestal gaat dat goed, maar soms kan onze eigen reflex de angst bij het paard juist groter maken.

 

Onze training geeft de ruiter technieken om het paard kalm en verzameld te houden, en ook om zijn/haar eigen reflexen zo goed mogelijk af te stemmen op wat het paard nodig heeft om rustig te worden en blijven.

 

Ik geef deze samen met Linda Polak, die zowel ORUN instructeur is als gespecialiseerd in Centered Riding en de trainingsmethode van de Canadese Chris Irwin.  Zelf ben ik coach met paarden, en geef ik bedrijfstrainingen met paarden om teams te versterken. Daarnaast geef ik de opleiding tot coach met paarden van de Amerikaanse bestsellerauteur Linda Kohanov in Nederland.

 

In onze trainingen doen we oefeningen met verschillende soorten technieken om op het paard toe te passen, lichaamswerk en mindfulness voor de ruiter, én behandelen we de nieuwste inzichten over mensen- en paardenpsychologie. We hebben een aantal praktische tools die enorm waardevol zijn voor ruiters (uit ongeacht welke discipline) die ontspannen en met plezier paard willen rijden. We hebben ook al heel veel mensen die gevallen zijn en daar angst aan overgehouden hebben, terug in het zadel geholpen.

 

We hebben 2 jaar geleden op de blog van Bit gestaan, en momenteel staan we met een serie van 3 blogs in de online versie van Dressuur Magazine. Het derde blog verschijnt a.s. vrijdag. Hieronder de links van de verschenen blogs ter informatie:

 

Bit artikel 21/3/2017 "5 tips om weer in het zadel te komen na een val": https://www.bitmagazine.nl/instructie/5-tips-weer-in-het-zadel-te-komen-na-val/71266/

Dressuur magazine 8/2/2019 : "Verjaag de bakspoken!" https://www.dressuur.nl/artikelen/rijtechnisch/verjaag-de-bakspoken/16486/

Dressuur magazine 15/2/2019: "Brrr…. een paard!" https://www.dressuur.nl/artikelen/algemeen-artikelen/brrr-een-paard/16549/

 

Onze website: www.angst-de-baas.nl

 

Wij kunnen bijv. een introductie clinic geven van 3 uur waarin we vooral op de grond aan de slag gaan met het paard, een dagtraining voor ruiter en paard en een 2-daagse. In onze trainingen doen we paardencoaching met de ruiter, en leren we de ruiter vanuit een nieuwe invalshoek kijken naar het fysiologische aspect van paardrijden, ontspanning en angst. Daarbij krijgen ruiters oefeningen mee om hun paard snel tot ontspanning te brengen, en het ontspannen te houden."

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Josselien Janssens

Linda Polak

www.angst-de-baas.nl