U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Uitslag Gelderse 2019: 4 x regiokampioen!

maandag 5 augustus 2019 - 22:26:16 - Door: Jenet Platte (414x bekeken)

 Bij de pony's zijn we 2 Regiokampioenen rijker: Alisa van Bommel met Idse in de klasse B/AB en Lisa El Hayek met Igor in de klasse M1/DE:

Alisa met Idse

Lisa met Igor

Op zaterdag kwamen er bij de paarden nog 2 bij: Diana Vinke met Grandissimo in de klasse Z1 en Kimberly Pap met Turfhorst Jersey in de klasse M1:

Diana met Grandissimo

Kimberly met Just a Dream (hiermee werd ze 2e in de klasse L2 en omdat ze maar op 1 paard mee kon in de prijsuitreiking mocht Just a Dream ook de prijs van Jersey ophalen)

Allemaal toppers zijn jullie! Van harte gefeliciteerd!

Ook het team van de pony's mocht een 6e prijs ophalen en is door naar de Hippiade! Top gedaan! Het team bestond voor dressuur uit: Dianne Sluijmer met Zizou (208); Lisa El Hayek met Igor (196,5); Alisa van Bommel met Idse (189) en Ilse Mol met Leroy Beaulieu (200)

De springers waren: Amber Vriesema met Zaragossa (0); Petrice Polinder met Undercover's Doortje (0); Alice Weijman met Carrick (4) en Fleur Hillen met Bonfire (14).

Ook helemaal top gedaan! Niemand had dit verwacht (wel gehoopt natuurlijk!). Op naar de Hippiade!

Team pony's

Bij de paarden deden 2 teams mee, de toppers en de kanjers, bestaand uit:

Toppers dressuur: Kimberly Pap met Just a Dream (206); Helma Franken-Vromen met Bon Jovi (204); Diana Vinke met Juventus (202,5) en Jeske Kranenbarg-van Langen met Goldwin (186); 

Toppers springen: Bertil Platte met Donau Nm (0); Esmay Schaftenaar met Just Guidam's First Lady (4); Gerwilmer Ton met Hino (8) en Sanderien de Boer met Zanan (20).

Met dressuur stonden de toppers bovenaan, maar helaas hadden een aantal springers minder geluk. Het team kwam uiteindelijk op een tiende plek te staan (van de 17), helaas niet genoeg om door te mogen naar de Hippiade. 

Kanjers dressuur: Evelien El Hayek met Drs. (191,5); Aaltje Neijmeijer met Highlight M (195); Daniëlle Akster met Idolieni (181,5) en Marloes Nijkamp-Waterweg met Duchess of Esbi (202).

Kanjers springen: Annemiek Bloemendaal met Fresia-a (0); Daniëlle Akster met Idolieni (0); Julian Ton met Lucas (4) en Senna Hoekert met Coco Chanel Z (20). 

De kanjers streden voor wat ze waard waren en behaalden een 12e plek. Ook zij hadden wat pech bij het springen. 

Individueel waren er verder nog de volgende successen:

Dressuur: Helma Franken-Vromen won de 4e prijs in de klasse L1/P met Bon Jovi; Diana Vinke won een 10e plek met Juventus in de klasse L2/P; Julia Vrolijken werd 5e in klasse ZZL (kür) met Confusius SDM

Springen: Annemiek Bloemendaal met Fresia-a behaalde een mooie 9e prijs in de klasse L-paarden en Fabienne Lichtenvoort Cats behaalde met Farambole een 8e plek in de klasse M. 

Ook zij hebben hiermee een ticket voor de Hippiade verdiend!

Klik hier voor de volledige uitslagen

Het was een eind rijden voor de meesten en soms 2 dagen achter elkaar op en neer naar Zieuwent, maar het was ook gezellig met elkaar! Pony's en paarden tegelijk, dat was extra druk voor Helma en Nienke om alle starttijden bij te houden, ook omdat Helma zelf moest rijden natuurlijk. Vooraf waren we best wat sceptisch over hoe het allemaal zou gaan. Voor de organisatie een hele klus, wat kleine dingetjes blijven altijd, maar over het algemeen verliep het allemaal prima. 

Er waren resultaten die niemand had verwacht en natuurlijk waren er ook tegenvallers, dat hoort er helaas bij. Iedereen heeft zijn/haar best gedaan! 

Beide dagen was de tent een welkome ontmoetings- en rustplek voor iedereen,  super geregeld en verzorgd door Jaap Groothuis en Anneke! Helemaal geweldig dat jullie dit wilden doen, nogmaals hartelijk dank daarvoor! 

Voor degenen die door zijn naar de Hippiade, allemaal heel veel Succes!