U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Uitslagen Hippiade ponys 2019

dinsdag 27 augustus 2019 - 13:32:33 - Door: Jenet Platte (444x bekeken)

 Afgelopen zaterdag 24 augustus werd het Nederlands Kampioenschap pony's gehouden in Ermelo, waar weer mooie resultaten zijn behaald! 

dressuur individueel:

Lisa El Hayek mocht met haar pony Igor starten in het M1 dressuur cat. D/E, nadat ze op de Gelderse kampioen geworden waren. Lisa reed een mooie nette proef en kreeg hiervoor 214, 212,5 en 206,5 punten. Dit werd een mooi percentage van 69,222% waarmee ze een 4e prijs behaalde! Gefeliciteerd Lisa!

Alisa van Bommel startte met haar lieve pony Idse in de B dressuur cat. A/B. Ook Alisa werd kampioen op de Gelderse. Alisa reed een hele mooie proef en Idse was superbraaf. Ze kregen van de jury's 193, 186,5 en 189,5 punten, wat uiteindelijk uitkwam op een mooie 63,222%. Hiermee zijn ze als 20e van de 32 deelnemers geëindigd, supergoed gedaan Alisa!

Fleur Hillen mocht in dezelfde klasse als Alisa rijden op de Hippiade, nadat ze een 3e prijs op de Gelderse had behaald. Ze reed samen met Bonfire een leuke proef die goed was voor 185, 183,5 en 185 punten. Dit was goed voor 61,500% en een mooie 27e plaats van heel Nederland, knap gedaan Fleur!

 

Verenigingskampioenschap:

Ook dit jaar mocht Klein Maar Dapper weer met het team naar de Hippiade. Het was een leuk team wat grotendeels bestond uit jongere nieuwe ponyleden, zo konden zij mooi ervaring op doen voor (hopelijk) de vele volgende keren. Iedereen heeft gereden voor wat ze waard waren, wat zorgde voor de volgende resultaten:

(v.l.n.r.: Dianne Sluijmer met Zizou, Amber Vriesema met Zaragossa, Ilse Mol met Leroy Beaulieu, Fleur Hillen (met Bonfire), Alisa van Bommel met Idse, Alice Weijman met Carrick, Lisa El Hayek met Igor en Petrice Polinder met Undercover's Doortje.)

Dressuur:

Als eerste mocht Ilse Mol rijden met haar pony Leroy Beaulieu in de klasse B dressuur. Ilse reed een mooie proef waarvoor de jury 193 punten gaf. Estelle van Werven startte met Shakira ook in de B dressuur en reed hier, net als Ilse, een mooie proef waarvoor ze 190,5 punten kregen. Ook Dianne Sluijmer reed met haar pony Zizou in de klasse B en kreeg voor een mooie actieve proef 193,5 punten. Als laatste reed Lisa El Hayek een hele nette proef met haar pony Igor in het M1 dressuur, waarmee ze het team 214 punten rijker maakten. Heel goed gedaan allemaal!

Springen:

Fleur Hillen kwam met Bonfire als 7e aan start in het B cat. B springen. Fleur had helaas een balkje, maar reed wel een mooi parcours. Ongeveer 60 starts later mocht Amber Vriesema met haar pony Zaragossa starten in het L cat. D springen. Amber reed ook een mooie ronde, maar had helaas ook een pechbalkje. Kort daarna sprong Petrice Polinder met haar pony Undercover's Doortje de eerste foutloze ronde voor het team in de klasse L/D. Daarna, als een van de laatste combinaties, reed Alice Weijman met haar pony Carrick in de klasse M/D een mooi rondje met helaas ook een balkje. 

Dit zorgde ervoor dat er 24 punten van de totale dressuurpunten afgingen. Hiermee is het team op 767 punten uitgekomen, waarmee ze op een mooie 11e plaats van de 24 teams zijn geëindigd. Supergoed gedaan allemaal!

Kortom, het was een leuke en gezellige dag met mooie resultaten. Iedereen heeft Ook alle supporters bedankt voor de leuke dag, we hopen jullie weer te zien volgende week bij de Hippiade van de paarden!