U bevindt zich hier: Vereniging » Toneel

Toneel  

Het is een lange traditie geweest dat Landelijke Rijverenigingen in de winter een toneelstuk opvoerden met hun leden. In tegenstelling tot deze tijd werd er vroeger in de in de wintermaanden nog niet zoveel paardgereden en zeker geen binnenwedstrijden; er waren toen bijna geen overdekte maneges.

Om de onderlinge band te verstevigen en de clubkas wat te spekken werd er veelal een toneelstuk opgevoerd.

In Nunspeet werd dit in de beginjaren opgevoerd door leden van onze vereniging in Hotel De Veluwe aan het Stationsplein, het latere FNV-gebouw en nu  appartementecomplex. Gedurende enkele decennia daarna vond de opvoering van het toneelstuk plaats in het Dorpshuis Molijn de Groot. En nu al weer enkele jaren in de Rabo theaterzaal van Veluvine.

Één van de leden speelt jaarlijks mee, al vanaf het jaar 1968. Dat is Janny Reezigt, bijna alle Nunspeters kennen haar daarvan. Ook Gerrit Klock is iemand die locale bekendheid geniet vanwege deze toneelstukken. In de beginperiode werden er veelal drama's gespeeld, nu kiezen we voor de vrolijke noot en wel het blijspel.

In het verleden waren het nog veel rijverenigingen die in de winter een toneelstuk op de planken brachten. NRC/KMD is één van de weinige verenigingen die het al die tijd heeft volgehouden.           

 Foto: Willem van de Nagel (maart 2015)

Wil je verzekerd zijn van een zitplaats tijdens één van onze twee toneelavonden in de maand maart, meld je dan aan als donateur van onze toneelactiviteiten. Voor  een klein bedrag ben je zeker van een gezellig avondje lachen. Je kunt je aanmelden bij de secretaresse van het bestuur.  Hier doorklikken voor het contactformulier.