U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

5x Kringkampioen voor KMD en NRC!

maandag 7 januari 2019 - 19:54:26 - Door: Jenet Platte (259x bekeken)
Laatst gewijzigd op: dinsdag 08 januari 2019 - 21:40:17

 5x Kringkampioen!

Het Nieuwe jaar is voor Fleur Hillen, Noreen van den Dragt, Kimberly Pap en Stefanie Waaijenberg goed begonnen! Fleur en Noreen werden afgelopen zaterdag gehuldigd als Kringkampioen springen pony's in hun klasse en Kimberly werd zelfs 2x Kringkampioen, zowel in de klasse L1 als L2-dressuur bij de paarden! Stefanie werd Kringkampioen in de klasse M2-dressuur paarden.

Dit gebeurde voor wat betreft de pony's op de 3e selectiewedstrijd gehouden op onze eigen accommodatie Manege Wezenland. Fleur Hillen startte met haar pony Bonfire in de klasse B A/B en Noreen met Cheela in de klasse L D/E. Zij mogen dus gaan strijden op de regiokampioenschappen in Westervoort. Super gedaan meiden, van harte gefeliciteerd!

Het succes van KMD was hier nog niet mee gedaan, hierbij de uitslag:

B-springen cat. A/B: 1e prijs Fleur Hillen met Bonfire (75,5 stijlpunten)

L-springen cat. D/E: 2e prijs Noreen van den Dragt met Cheela; 3e prijs Alice Wijman met Carrick; 4e prijs Elvira van den Dragt met Macho's Quess en eigenlijk was ook de eerste plaats voor KMD, want die was voor Marjolein Schaftenaar met Surprise Limited Azmiraff, voorheen lid van de Heuvelruiters maar m.i.v. 1-1-2019 startkaartlid bij ons! KMD super sterk vertegenwoordigd dus in deze klasse!

Petrice Polinder en Amber Vriesema hadden beiden een balkje in deze klasse. 

In het 2e parcours was de 1e prijs opnieuw voor Marjolein Schaftenaar; 5e werd Noreen van den Dragt en 6e Alice Weijman. 

Naast de genoemde Kringkampioenen Fleur en Noreen zijn eveneens geselecteerd voor de Regiokampioenschappen: Elvira van den Dragt met Spoekedammetje's Ratna (B D/E); Alice Weijman met Carrick (L D/E); Marjolein Schaftenaar met Suprise Limited Azmiraff (L D/E) en Elvira van den Dragt met Macho's Quess staat eerste reserve in de klasse L D/E. 

Allemaal heel veel succes in Westervoort!

 

Voor de paarden was afgelopen zaterdag de laatste selectiewedstrijd Dressuur, gehouden in Wenum Wiessel en Hierden. Ook hier was er volop succes voor Nunspeet:

B-dressuur: 2e prijs Gerrit Morren met Janine (202,5 punten); 6e prijs: Irene van Straten-Waterweg met Joepie van Landlust (190)

L1-dressuur:1e prijs Diana Vinke met Juventus (216,5) 2e prijs Kimberly Pap met Just a Dream (212,5); 4e prijs Julia Vrolijken met Indra (198); 6e prijs Gerrit Morren met Jilvania (196,5)

L2-dressuur: 1e prijs Kimberly Pap met Turfhorst Jersey (222,5)

M2-dressuur: 1e prijs Stefanie Waaijenberg met Giovanni (209)

Z1-dressuur: 4e prijs Diana Vinke met Grandissimo (219,5)

Behalve Kimberly en Stefanie zijn ook door naar de Regiokampioenschappen: Gerrit Morren met Janine (B); Diana Vinke met Juventus (L1); Julia Vrolijken met Indra (L1); Diana Vinke met Grandissimo (Z1); 

Jullie ook allemaal veel succes op de regiokampioenschappen op 18/19 januari a.s. in Brummen (klassen M1 en hoger) en/of Bergharen (B/L1/L2)!

 

NK 40+ te Putten

In Putten werd afgelopen zaterdag het NK 40 + springen gehouden. Marian de Ruiter deed hieraan mee met Ikarosz in de klasse L. En met succes, ze wonnen de 8e prijs! "Er was veel deelname en het was een gezellige wedstrijd. Ikarosz sprong 2 parcoursen foutloos en werd 6e. Toen mochten we finale rijden, waar we op de 2e van de dubbel helaas een stop hadden en ik eraf lag..... gelukkig niets aan over gehouden en we mochten de 8e prijs ophalen!"

Fijn dat het goed afgelopen is Marian en ook jij van harte gefeliciteerd!