U bevindt zich hier: Informatie » Nieuws

Hoe zit het nu met de Coronaregels?

donderdag 14 januari 2021 - 20:35:08 - Door: Jenet Platte (225x bekeken)

 Afgelopen dinsdag is in de persconferentie meegedeeld, dat de huidige lockdown verlengd wordt t/m 9 februari a.s. Wat betekent dat concreet voor ons? 

1. De algemene coronaregels blijven gelden voor iedereen (zie rivm.nl)

2. Groepslessen binnen zijn niet toegestaan. Buiten zijn groepslessen voor ponyleden (t/m 17 jaar) toegestaan. We hadden een uitzondering van de gemeente Nunspeet i.v.m. vuurwerk voor groepslessen pony's binnen  t/m 1 januari 2021, inmiddels dus niet meer van toepassing.

3. Individueel rijden, voor zowel paarden als pony's mag binnen. Het bestuur heeft besloten dat ook privélessen binnen mogen plaatsvinden, voor zowel paarden als pony's. 

4. Voor het opnemen van online proeven (individueel) voor de klassen t/m M2 (20x40 m) kan de oude rijhal gebruikt worden. Er kunnen dan bijvoorbeeld wat balken achterin worden gelegd, de letters zitten op de 20 x 40 maat. Houd hierbij wel rekening met elkaar en zoek een rustig moment uit, zodat het binnen de geldende regels kan. 

5. Alle evenementen en (oefen)wedstrijden zijn niet toegestaan.

Hier zullen we het voorlopig (helaas) mee moeten doen. Zie de website van de KNHS (www.knhs.nl) voor de volledige regels voor de paardensport. 

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

Het Bestuur